Warning: Undefined variable $full_icon_size in /home/yonyone1/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-content-boxes.php on line 1110
DPAR KOÇLARA NE SAĞLAR?
Yön Yönetim Yetkinlik Enstitüsü’nün 2020 yılında www.seninsistemin.com üzerinden hayata geçirdiği DPAR Dijital Performans Asistanı, birey ve kurumlara olduğu kadar profesyonel olarak koç-mentörlük yapanlar için de hazırlanan dijital araçlar, tam anlamıyla “İsviçre çakısı” gibi, her yerden çıkan özel bir mahareti var. Ya da tam donanımlı “mahir bir koç” gibi; 360 derece koçluk yetkinliğine, yazılımına, donanımına sahip.
DPAR KOÇLARA NE SAĞLAR?
En başta şunu hatırlatmakta fayda var: Bu “dijital bir koç” değil, koçluk aracı. Yani “Koçluk donanımına sahip bir Koç” tarafından hem koçluğu parlatacak, hem de müşteriye mükemmel hizmet vermek için tasarlanmış bir dijital platform.
Koç-Mentörler için tasarlanmış özel bölümleri olan bu yazılımın maharetlerini saymaya başlayalım:
- Online platformda ya da yüz yüze koçluk hizmetinizi yaparken, “kimya görüşmenizi” (başlangıç görüşmenizi) dijital araç üzerinden yapıyor, yapılandırılmış sorular eşliğinde çalışmanızı gerçekleştiriyorsunuz. Dijital alan, aldığınız verileri grafiğe dönüştürüyor. Bunları somut bir çıktı olarak müşterinize gönderebiliyorsunuz. Müşteriniz mevcut durumunu, gelecekte olmak istediği yeri (hedeflerini) grafikleşmiş tabloda görünce, ihtiyacını çok daha net bir şekilde fark edebiliyor. (Dijital Asistan’ın Mentör Girişinde sağladığı fayda)
- Dijital araç, dijital alanda görselleştirilmiş raporlarla, müşterinin “Mevcut durumu” ile “olmak istediği yer” arasında bağ kurmasını çok net bir şekilde sağlıyor. Böylece, müşteri talebini canlı tutmaya destek veriyor.,
- Müşteri’den söz etmişken, araştırmalar gösteriyor ki, sadece Z kuşağı için değil, Y kuşağı için de dijital araçlardan yararlanmak vazgeçilmez.
- Koçların mesleki görevlerinden biri, koçluk görüşmesi sırasında almış olduğu notları müşterilerine iletmek. Bu notları rapor haline getirmek. Hazır bir şablon halinde mevcut olan mentör alanında tüm görüşme notlarınızı alabilecek, dijital ortamda koruyabilecek, dilediğiniz zamanda ulaşabileceksiniz. (Dijital Asistan’ın Mentör Girişinde sağladığı fayda)
- Koçluk süreçlerinde ajanda işlevi gören tüm detay notları dijital ortamında kayıt altına alabilmeniz için de ayrıca bir alan mevcut. Bu alan sadece Koçların görebileceği, bilgilerini kaydedebileceği “koç-mentör”e özel bir alan.
- Koçluk görüşmelerimizin olmazsa olmazı; Yaşam Alanları Çarkı, Zaman Yönetim Planlaması, İnsan Yaşam Çarkını neye göre planlar? Yaşam amacına göre. Pekii, yaşam amacını çalıştırıyor mu araç? Evet, tabii ki, yaşam amacınızı yazmadan yaşam alanında çalışamıyorsunuz. Peki, yaşam amacını insan neye göre oluşturur? Elbette, “Değerlerine” göre (Değerli, önemli ve öncelikli olan tespitlere göre) Pekii, “Değerleri” çalıştırıyor mu bu araç?.. Evet, elbette, hem de 150’nin üzerinde değerleri çalışıyor Pekii, bu filtrelemeyi neye göre yapıyorsunuz?
- Dijital alanda “Değerler Araştırması” adında bir bölüm var. 10 güçlü değer sorusunu yanıtlıyorsunuz. Bu yanıtlarınızdan sonra değerler tablosuna yeniden bakıyorsunuz ve hedefleriniz için nokta atışı değerlerinizi buluyorsunuz.
- Dijital alanda Yaşam alanlarını rengarenk yapmanız, tabloları kıyaslamanız, nelere ne kadar öncelik vermeniz gerektiğini çok daha kolayca görebilmeniz mevcut.
- Zaman Yönetim Planlaması’nı müşteri neye göre yapacak? Elbette dijital alanda olduğuna göre, Google takvim-yahoo takvim-outlook.com’a ekleyebiliyor. Böylece zaman planlaması anında gerçekleşiyor, takibi mümkün hale geliyor. Sistemin hatırlatma mesajları sayesinde kişi odakta kalabiliyor. Hem kendisine hem de koçuna verdiği taahhütleri yerine kolayca getirebilir hale geliyor.
- Elbette koçluk görüşmesinin olmazsa olmazı, “Aksiyon adımları” Bunun için sistemde geniş bir menü bulunmakta. Müşteriniz eylem adımlarını yazarak bunu anında dijital ajandasında planlayabilir ve siz de sistemin Mentör girişinden müşterinizin adımlarını takip edebilirsiniz. Çünkü “Geri bildirim” için sistemde bir alan mevcut. Hedefi için attığı tüm adımları müşteriniz buraya bilgi notu olarak girmekte ve siz takip etmektesiniz.
- Koçların güçlü soru pratikleri yapabilmesi, kaslarını geliştirmesi için neler var? Dijital alanda ALFA Go- Hedef Oyunları aracılığıyla, 200 +güçlü soru ile çalışma pratiği yapabiliyorsunuz. Hem de oyunlaştırılmış, hayvan metaforları ile ilginç hale getirilmiş formatta. Bir hedef ele alıyorsunuz; hedefiniz için ölçümleme yapıyorsunuz. Ve oyuna başlıyorsunuz. Bu sırada zar atarak gelen sistemden randam (rastgele) gelen soruları yanıtlıyorsunuz ve ilerliyorsunuz. Hem güçlü soru pratiği yapıyor, hem de bir hedefinize koçluk yapıyorsunuz.
- Kariyer konusunda koçluk yapıyorsanız; öğrenci ya da yetişkin için hazırlanmış kariyer parametreleri ile kapsamlı bir test yapıp, rapor almanız, pdf formatında bilgisayarınıza indirip müşterinize iletmeniz mümkün. Bununla birlikte sistem size “Amaç bildirgesi” yazdırıyor, “Kariyer Projenizi” yapılandırıyor, iş modelinizi oluşturuyor.
- Emin olun ki sistem sadece bu yazıda anlatılan yeteneklerle sınırlı değil. Burada anlatılmayan daha bir çok özelliği bulunmakta. Ve hala yeni özellikler için ekip gece gündüz tutkulu ile çalışmaya devam etmekte.
- Koç-mentörlere güzel haber: Böyle bir Dijital aracın eğitmenliğini yapabilmeniz mümkün. Yön Yönetim Yetkinlik Enstitüsü koçlar için “Girişimci-Koç Ekosistemi” çatısı altında “Dijital Araç Eğitimci Eğitimi” oluşturdu; Eğitmen kriterlerini belirledi. Takip edebilir, bu konuda bilgi alabilirsiniz.
- Koçluk ekosistemine dahil olan ve Türkiye’de alanında tek olan DPAR Dijital Performans Asistanı’nın yaratıcılarını, tasarımcılarını, yazılımcılarını tüm ekip üyelerini, çözüm ortaklarını, vizyoner katılımcılarını içtenlikle selamlıyoruz. 2023’e girerken, 3.yılını kutlayacak olan DPAR Seninsistemin’le gurur duyuyoruz. “İyi ki varsın” DPAR Seninsistemin!
Diğer yazılarımız için BLOG sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Koçluk Deneyimini yaşayan 12.000 Kişiye Siz de Katılın
Zamanınıza, Bütçenize ve İhtiyacınıza Uygun Programlar.